POGOJI POSLOVANJA

Spoštovani obiskovalec/kupec!

Vabimo vas, da pred uporabo naše spletne trgovine pazljivo preberete Splošne pogoje poslovanja. Z uporabo spletne strani izjavljate, da se strinjate in razumete ter v celoti sprejemate navedene pogoje.

Spletna trgovina www.svetnarave.si s katero upravlja podjetje Aleksandar Spasojevič s.p. (v nadaljevanju ponudnik – Svet narave) je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec na spletni trgovini. Kupec oziroma uporabnik lahko nakupuje kot gost, kar pomeni, da bo vsakič znova potrebno ročno vnesti svoje podatke (ime, priimek, naslov,..), ali pa se registrira in  pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo, ki ga sam določi v svojem profilu. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki.

Splošni pogoji poslovanja in uporaba spletne trgovine www.svetnarave.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.svetnarave.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom, uporabnikom in kupcem blaga (v nadaljevanju: kupci).

UPRAVITELJ SPLETNE TRGOVINE:

Aleksandar Spasojević s.p.

V boršt 5, 1235 Radomlje

Matična številka: 9021434000

Davčna številka: SI 81430574

Zavezanec za DDV: DA

ID za DDV: SI 81430574

Transakcijski račun: IBAN SI56 0310 4100 0883 055 SKB banka d.d

Registrirano pri Ajpes

KONTAKTNI PODATKI PODJETJA:

Telefonska številka: 051 789 175

Elektronski naslov:  info@svetnarave.si

Osebni prevzem: Možen na sedežu podjetja (ob predhodno poravnanem računu, ”OSEBNI PREVZEM”, ter dokazilu številke naročila) – V boršt 5, 1235 Radomlje, po predhodnem dogovoru na info@svetnarave.si ali tel. 051 789 175

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

SPLOŠNI POGOJI

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Spletna trgovina www.svetnarave.si se v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVPot) zavezuje k varovanju vseh osebnih podatkov pred nepooblaščenim dostopom, zlorabo ali izgubo. Podatki, ki jih boste posredovali, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje računov, pošiljanje informativnega gradiva (novosti, akcije, kode za popuste, nove ponudbe, lastne raziskave, itd.).

DOSTOPNOST INFORMACIJ:

V skladu s 43. b členom ZvPot se ponudnik zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba zagotovil naslednje informacije:

 1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo ter odpravo morebitnih težav (e-pošta, telefon),
 3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev iz ponudbe spletne trgovine (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 4. dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
 5. pogoje dostave izdelka ali izvršitev storitve (način, kraj in rok dostave),
 6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 7. način plačila in dostave,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogoji za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 10. pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.
 11. o neobstoju pravice do odstopa od pogodbe, če potrošnik v skladu s petim odstavkom 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov nima pravice do odstopa, ali po potrebi o okoliščinah, v katerih potrošnik izgubi pravico do odstopa od pogodbe

CENE IN VELJAVNOST PONUDBE

Vse cene v spletni trgovini www.svetnarave.si so navedene v € (evrih) in vključujejo DDV, ponudnik je zavezanec za DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila, na dan in uro potrditve naročila. Roki veljavnosti akcijskih ponudb veljajo do navedenega datuma oz. do preklica. Popusti in akcije se ne seštevajo razen če je navedeno drugače. Ponudba velja do preklica. Navedene cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila, pod spodaj navedenimi pogoji. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe cen, brez predhodnega obvestila.

Cena v spletni trgovini www.svetnarave.si je enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine.

KODA ZA POPUST

Koda za popust oz. promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine www.svetnarave.si

Aktivno kodo kupec najde na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu www.svetnarave.si ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih popustov do darila. Vsaka koda je časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

Način uporabe kode za popust: Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico. Na zaključku blagajne v okence ”Koda kupona” vpišete kodo za popust in kliknete gumb ”UNOVČI KUPON”. Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust, če ni navedeno drugače. Ko vpišete kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane le znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

NAKUPOVANJE (Z registracijo ali brez)

Z registracijo na https://svetnarave.si/my-account/ postanete član www.svetnarave.si

Pravico do nakupa v spletni trgovini Svet narave imajo registrirani člani in tudi gostje, ki opravijo hitri nakup in se pred nakupom ne rabijo registrirati. Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo, katerega si uporabnik izbere sam (po registraciji kupec na svoj elektronski naslov prejme povezavo, kjer si geslo poljubno nastavi). Elektronski naslov in geslo uporabnika povezujeta z vnesenimi podatki, zato prosimo, da je uporabnik pozoren, da vnese natančne in pravilne podatke, saj ga bomo le tako lahko obvestili o morebitnih spremembah glede izdelkov oz. njegovega naročila. V spletno trgovino se lahko kupec prijavi tudi s svojim Facebook računom. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori v svojem uporabniškem profilu.

NAROČANJE IZDELKOV OZ. POSTOPEK NAKUPA

Izdelke kupec naroči s klikom na gumb ”Dodaj v košarico”. Sistem kupca obvesti, da je bil izbrani izdelek uspešno dodan v košarico. Ko so v košarico dodani vsi želeni izdelki, kupec klikne na gumb ”Prikaži košarico”, kjer vpiše kodo kupona in ga unovči (več na ”KODA ZA POPUST”), izbere vrsto dostave (GLS, Pošta Slovenije ali osebni prevzem na sedežu podjetja) ter nadaljuje na blagajno. Na blagajni vpiše svoje podatke (ime, priimek, naslov, doda telefon in elektronski naslov), pod povzetkom naročila še enkrat preveri vrsto dostave (tu se še lahko premisli in vrsto dostave zamenja) ter izbere način plačila (v primeru dostave z GLS/Pošta Slovenije je možno plačilo preko neposredne bančne transkacije, s kartico, s Paypal-om ali plačilo po povzetju (z doplačilom 1,5€); v primeru osebnega prevzema pa je možno plačilo preko neposredne bančne transakcije, kartice ali Paypal-a, račun mora biti poravnan pred prevzemom na sedežu podjetja). Pred oddajo in zaključkom naročila, ki ga kupec zaključi s klikom na ”Strinjam se s pogoji poslovanja” in nato še s klikom na gumb ”KUPITE SEDAJ”, je omogočen pregled celotne vsebine naročila vključno s količino in ceno (Vaše naročilo). Šele s potrditvijo te izbire bo naročilo dejansko posredovano. Za popravek morebitnih napak še predno se naročilo odda (s pritiskom na gumb ”KUPITE SEDAJ”), se lahko kupec vrne na košarico, kjer lahko uredi naročilo (odstrani ali doda izdelek, spremeni količino itd.).

Kupoprodajna pogodba med Svet narave in kupcem je v spletni trgovini www.svetnarave.si sklenjena v trenutku, ko Svet narave kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Svet narave kot za kupca. Kupoprodajna pogodba (tako imenovano ”prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila”) je v elektronski obliki shranjena na strežniku www.svetnarave.si in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

NAČIN PLAČILA

Pri spletnem nakupovanju ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

–  plačilo ob prevzemu z gotovino (v primeru dostave z dostavno službo GLS in Pošta Slovenije);

–  plačilo ob prevzemu s plačilno kartico (v primeru dostave z dostavno službo GLS in Pošta Slovenije);

– plačilo po predračunu – neposredna bančna transakcija (z nakazilom na račun podjetja, navodila za plačilo prejmete ob oddaji naročila);

– plačilo (tudi s plačilnimi karticami) preko PayPal*

* S plačilnim sistemom PayPal lahko kupec plača s kreditnimi karticami tudi, če Paypal računa nima. V tem primeru kupec izbere opcijo ”Debit or credit card”.

Ob osebnem prevzemu na sedežu podjetja kupec naročila ne more plačati z gotovino. Izdelek lahko kupec predhodno plača na enega izmed zgoraj naštetih načinov (neposredna bančna transakcija, kartice, Paypal). Pogoj za osebni prevzem naročila narejenega na www.svetnarave.si na sedežu podjetja je predhodno plačilo naročila in izkaz št. naročila (povedati ponudniku ob prevzemu).

V paketu z naročenimi izdelki bo kupec prejel račun z jasno navedenimi stroški nakupa. Obvestilo o možnosti odstopa od pogodbe ter način vračila blaga sta natančneje obrazložena v Pogojih poslovanja pod naslovom ”VRAČILO BLAGA”.

Ko kupec potrdi način plačila je njegovo naročilo sprejeto in na svoj elektronski naslov, ki ga je vnesel ob registraciji, prejme avtomatsko obvestilo s podatki o opravljenem nakupu. Stanje svojega naročila lahko kupec spremlja na strani ”Moj račun”, kjer lahko podatke tudi ureja.

ZAVRNITEV NAROČILA

Naročilo za katerega ponudnik ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in s podatki, s katerimi razpolaga ne more izvesti, lahko zavrne.

STROŠKI POŠTNINE IN DOSTAVE TER OSEBNI PREVZEM

Naročene izdelke pošiljamo preko dveh dostavnih služb: Pošta Slovenije ali GLS Slovenija. Vrsto dostavne službe opravi kupec v postopku potrditve naročila v koraku ”Dostave” v košarici oziroma pod naročilom.

Stroški pakiranja in dostave so v primeru dostave s:

Pošto Slovenije (teža paket do 500 g)  3,50 €

Pošto Slovenije (teža paket nad 500 g)  5,15 €

GLS  3,81 €

oziroma brezplačni v primeru nakupa nad 40.00 €. V kolikor poteka akcija je lahko znesek poštnine manjši, če je tako navedeno.

PODROBNO:

– dostava s Pošto Slovenije:

Stroški poštnine in dostave so odvisni od teže paketa in znašajo 3,50 € v primeru teže paketa pod 500 g, oziroma 5,15 € v primeru teže paketa nad 500 g. Če znesek naročila znaša 40.00 € ali več, dostavo preko Pošte Slovenije krije spletna trgovina www.svetnarave.si, v nasprotnem primeru stroške poštnine krije kupec. Pri plačilu po povzetju vam Pošta Slovenije zaračuna še dodatno provizijo za storitev odkupnine, ki znaša 1,50 € do vrednosti odkupnine 98,00 €, pri paketih z višjo vrednostjo pa je strošek nakazila 1,07 % vrednosti odkupnine, vendar ne več kot 5,36€.

– dostava z GLS Slovenija:

Stroški dostave so fiksni in znašajo 3,81 €. Pri plačilu po povzetju vam GLS zaračuna še dodatno provizijo za storitev odkupnine, ki znaša 1,50 €. GLS Slovenija je eden od vodilnih ponudnikov dostavnih storitev v Sloveniji, ponuja pa tako dostavne storitve kot storitve hitre pošte – in to vedno s skrbjo za visoko kakovost. Pri uporabi dostavne službe GLS ste od oddaji paketa obveščeni s SMS sporočilom, na voljo pa vam je tudi FlexDelivery, kar pomeni, da lahko preko spletne aplikacije vplivate na dostavo paketa:

– dostava na isti naslov na določen datum;

– dostava na novi naslov;

– dostava v GLS Parcel Shop enoto ali paketomat;

– prevzem v GLS depoju.

Kaj je GLS Parcel Shop enota?

GLS ParcelShop enote so lokacije, na katerih lahko prevzamete pakete. So v različnih trgovinah in bencinskih črpalkah (OMV, Mercator, Big Bang, trafike 3DVA …). Trenutno je v Sloveniji več kot 250 GLS ParcelShop enot, kjer lahko prevzamete svoj paket.

Najbližjo GLS ParcelShop enoto lahko najdete na povezavi: https://gls-group.eu/SI/sl/gls-iskanje-parcelshop

Na voljo pa je tudi dostava v paketomate, ki delujejo 24ur, so brez osebja in se paket lahko prevzame tudi z odkupnino (z debetno ali kreditno kartico).

Dostava izven Slovenije

Dostave izven Slovenije ne izvajamo oz. ga lahko izjemoma izvedemo po predhodnem dogovoru.

Dostavo izven Slovenije se zaračuna po posebni tarifi.

OSEBNI PREVZEM

Naročene izdelke lahko kot že omenjeno kupec prevzame tudi na sedežu podjetja. Osebni prevzem kupec izbere pri vnosu naročila v košarici ali na blagajni pod ”Dostava”, kjer izbere možnost ”Osebni prevzem (na sedežu podjetja, po predhodni najavi na 051 789 175)”.

Prevzem naročenih izdelkov je možen vsak delavnik na naslovu V boršt 5, v Radomljah, po predhodnem dogovoru. Prosimo, da nas pred obiskom pokličete na telefonsko številko 051 789 175 ali nam pišete na info@svetnarave.si, da se dogovorimo za termin prevzema!

Izdelek mora kupec predhodno plačati na enega izmed zgoraj naštetih načinov (plačilo z gotovino ali kartico na Sedežu podjetja ni možno). Ob osebnem prevzemu na sedežu podjetja, mora kupec povedati tudi številko naročila, ob prevzemu naročila pa prejme tudi račun v fizični obliki.

DOSTAVA IZDELKOV IN ROK DOBAVE

Spletna trgovina www.svetnarave.si se zavezuje, da bo naročene izdelke poslala v najkrajšem možnem času. Vsa naročila prejeta na delovni dan do 13.00 ure, bodo odposlana še isti dan, naročila prejeta kasneje pa še isti ali najkasneje naslednji delovni dan. Če določenega izdelka ni na zalogi in bo zato dobava daljša od 2 delovnih dni, bo ponudnik kupca o tem obvestil preko telefona ali elektronske pošte, zato kupce naprošamo, da ob prijavi v spletno trgovino www.svetnarave.si natančno vpišejo svoje podatke.

VRAČILA

Po določbah 43. člena Zakona o varstvu potrošnikov – lahko kupec v štirinajstih (14) dneh po prevzetju blaga odstopi od pogodbe tako, da pisno sporoči svojo odločitev na e-naslov: info@svetnarave.si Kupec je dolžan blago vrniti nepoškodovano, neuporabljeno, zapakirano v originalni embalaži (neprepustno zaprto), z originalnimi etiketami in v ustrezni količini. Kupec naj ob vračilu navede tudi razlog odstopa od nakupa. Blago, mora kupec vrniti v štirinajstih (14) dneh po poslanem pisnem obvestilu o odstopu. Priložen mora biti tudi originalni račun. Stroške vračila blaga, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa (stroški pošiljanja, itd.), poravna kupec. Ponudnik povrne kupnino oziroma izvede dobropis.

MNENJA UPORABNIKOV:

Mnenje o izdelku lahko napiše katerikoli registrirani uporabnik trgovine, pred objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj, ki bodo žaljiva, očitno neresnična, zavajajoča ali po mnenju ponudnika ne bodo nudila koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

KOMUNIKACIJA

Ponudnik www.svetnarave.si bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine: jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila, pošiljatelj bo jasno razviden, različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih: jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil, željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

REŠEVANJE SPOROV:

Morebitne spore bosta ponudnik in stranka reševali sporazumno. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri sodnem reševanju spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem, zato si bo ponudnik prizadeval po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@svetnarave.si Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Spletna trgovina www.svetnarave.si bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo, sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščala o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik, spletna trgovina www.svetnarave.si skrbi za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletnih straneh trgovine, vendar pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova dostopnost in cena spremenijo tako hitro, da ne uspe pravočasno popraviti podatkov, navedenih v spletni trgovini. V dotičnem primeru bo ponudnik kupca naknadno obvestili o spremembah in mu omogočili preklic naročila oziroma zamenjavo naročenega izdelka.

Fotografije izdelkov v večini primerov prikazujejo dejanski videz izdelka, včasih pa so slike lahko zgolj simbolične (pripis pod sliko) in ne zagotavljajo nujno dejanskega videza ali lastnosti izdelka.

Pridržujemo si pravico do tekstovnih napak oziroma napak v besedilih.

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil bomo kupca obvestili v najkrajšem možnem času in ga seznanili z nadaljnjimi koraki. Kupci sami pa morajo zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirusi) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

IZJAVA GLEDE PREHRANSKIH IN ZDRAVSTVENIH TRDITEV PRI OPISIH IZDELKOV

Vse informacije na straneh spletne trgovine www.svetnarave.si, so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene, kot nadomestilo za nasvete lečečega zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, saj niso priznana s strani zdravstvenih avtoritet. Izdelki in trditve o posameznih izdelkih na tej spletni trgovini, niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Besedila posameznega izdelka so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA), kljub temu pa se je ponudnik trudil omejiti na prehranske trditve, ki po potrjene s strani EFSA-e. V primeru, da jemljete še kakšna zdravila in druga prehranska dopolnila, se pred kombiniranjem le teh s prehranskimi dopolnili posvetujete s svojim zdravnikom.

PRAVNO OBVESTILO

Spletna trgovina www.svetnarave.si in vsi podatki na njej, slike artiklov, besedila, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

SPLETNA TRGOVINA

Spletna trgovina www.svetnarave.si si pridržuje pravico, da lahko kadarkoli in na kakršenkoli način brez predhodnega opozorila spremeni splošne pogoje poslovanja.